media


Найулюбленіші ласощі, найсолодший спокуса - це все про шоколад.  Його обожнюють селяни і аристократи, слуги і королі.  З тих пір як шоколад був привезений до Європи, він нікого не залишив байдужим і в буквальному сенсі закохав у себе мало не кожного другого.  Немає нічого дивного в тому, що шоколад, як улюбленець всіх ласунів, має своє власне свято.

 Є думка, що першими навчилися робити шоколад ацтеки.  Вони називали його «їжею богів».  Іспанські конкістадори, які вперше доставили його до Європи, охрестили ласощі «чорним золотом» і використовували для зміцнення фізичних сил і витривалості.

 Трохи пізніше споживання шоколаду в Європі обмежувалося лише аристократичними колами.  Видатні жінки вважали шоколад афродизіаком.  Так, у матері Терези була прив'язаність до шоколаду, а пані Помпадур була впевнена, що лише шоколад може розпалити вогонь пристрасті.  Лише на початку 20-го століття, з появою промислового виробництва, шоколадом змогли насолодитися і люди, які не відносяться до аристократії.

 Як встановлено сучасною наукою, в шоколаді є елементи, які сприяють відпочинку і психологічному відновленню. 

Шоколад входить до топ-3 продуктів, які уповільнюють старіння .  Правда, це стосується тільки того солодкого продукту, в якому максимальний вміст какао.Також, вчені пояснили, як шоколад рятує від втрати слуху.  У ласощах містяться поліфеноли, які мають захисну функцію.

 Шоколад: цікаві факти і міфи

 Шоколад насправді не руйнує зуби.  А молочний шоколад ще й зміцнює кістки та імунну систему (в його складі є кальцій, магній і калій).

 У різних країнах їдять шоколад по-різному:

 в Україні  шоколад прийнято їсти з фруктами і десертами.

 Швейцарія славиться сирами.  Тому ласощі там їдять навіть з цим продуктом.

 Японці змішують шоколад з ... васабі!  Так, це той самий зелений гострий-гострий соус.

 У Бельгії верхом насолоди вважається поєднання шоколаду з базиліком і помідорами.

 А в Чехії з чорним гірким шоколадом прийнято пити пиво.

 Американці шоколад солять або їдять в прикуску з беконом.

  • Jul 11, 2019
  • Comments: 0
  • Comments: 0

    No comments

    Leave a Reply

    Your email address cannot be published. Required fields are marked*