media


Навряд чи знайдеться дитина, яка не любить шоколад. А багато батьків піддаються на вмовляння і купують дітям улюблені ласощі.

  • Починаючи з трьох років дітям можна давати шоколад. Але перш ніж це зробити, краще проконсультуватися з лікарем. Якщо у дитини є дисбактеріоз кишечника, проблеми з травною системою, алергічні реакції, то краще почекати з шоколадом. Після усунення цих проблем шоколад давати можна.

  • Починати давати шоколад дитині краще маленькими дозами, щоб перевіряти реакцію організму. Після їжі можете дати в якості десерту маленький шматочок. Але при цьому перше і друге блюда повинні бути корисними, тобто містити овочі, фрукти, багаті на білок продукти. Добова норма для дітей в трирічному віці - це 5 грамів. З кожним роком можна збільшувати її приблизно на стільки ж. Для дитини 6-7 років максимальна кількісь шоколаду може бути 20-30 грамів на добу.

  • Краще давати невелику порцію шоколаду . Вуглеводи, які є в цьому продукті, - це паливо для організму, що росте, також він необхідний для активізації розумових здібностей і поліпшення настрою. А ще в шоколаді містяться білки, які сприяють зростанню малюка, і вітамін С, який захищає організм від наслідків стресу.

Comments: 0

No comments

Leave a Reply

Your email address cannot be published. Required fields are marked*