media

 Отже, що обов'язково варто перевірити в магазині під час покупки  пластиліну :

 - Склад.  Головна шкідлива добавка в сучасному шкільному пластиліні - це петролатум, суміш на основі парафіну.  Ця добавка може викликати алергії та отруєння, що особливо критично для ніжного дитячого організму.  Точно немає петролатуму в пластиліні від української марки «1 Вересня» - але про це трохи пізніше.

 - Твердість.  Пластилін, виходячи зі своєї назви, повинен бути пластичним і податливим, щоб дитячі пальчики могли легко його м'яти і ліпити.  Хоча при цьому надмірно м'який пластилін, а не маса або тісто, теж повинні насторожувати - така текстура, як правило, досягається за рахунок додаткової жирності.

 - Колір.  Деякі неонові відтінки можуть містити занадто високу дозу добавок, що теж небезпечно для дитячого організму.  До того ж, кричущі кольори шкідливі для очей і нервової системи.

 - Запах.  Пластилін практично не має пахнути - якщо ви відчуваєте різкий запах, наприклад, як у дешевих іграшок з Китаю, краще не купуйте таку продукцію.  Неприємний запах може бути ознакою токсичних добавок або присутності петролатуму.

 - Простота використання.  Пластилін повинен легко відмиватися теплою водою без спеціальних засобів.

 Ось ви вивчили склад, подивилися упаковку, поторкали все в магазині, але вдома виявилося, що пластилін тане на відкритому повітрі і погано застигає.  Вся справа в тому, що багато торговельних марок приховують частину складу, прикриваючи це комерційною таємницею, тому варто звернути увагу на перевірених виробників.

 У будь-якому магазині відразу йдіть від полиць з канцтоварами з Китаю та інших країн, де виробляють безліч дешевої продукції.  Склад подібних виробів складно назвати нешкідливим - особливо для дитячої творчості.  Ми радимо звернути увагу на виробників з України, які дотримуються стандартів якості і завжди готові надати вам виписку з характеристиками товару.  Наприклад, торгові марки «YES» і «1 Вересня», які можна зустріти практично в будь-якому супермаркеті.

 Канцтовари цих марок безпечні для дітей і зручні для дитячої творчості.  У складі пластиліну від ТМ «1 Вересня» точно немає петролатуму, - а це, як писалося вище, запорука відсутності алергій та отруєнь. До того ж, на відміну від інших марок, барвники в пластиліні високоякісні за рахунок використання пігментів німецького виробництва, які не дають додаткового навантаження на нервову систему або дихальні шляхи.  Так, яскраві кольори стимулюють політ дитячої фантазії і допомагають краще уявляти бажаний результат, але ми говоримо про природну гаму, а не про кричущі неонові відтінки дешевого пластиліну.

  Стосовно простоти використання слід зазначити, що набори пластиліну ТМ  «1 Вересня» і «YES» досить зручні в будь-якому віці. Такий пластилін не прилипає до рук і легко змивається водою - і це стане запорукою чистоти в будинку навіть за найактивнішої дитячої творчості.  До того ж, марка 1 Вересня гарантує ще й надійність виробів з пластиліну, так як складові фігурок щільно з'єднуються між собою і не засихають на повітрі.

 І ще одна важлива перевага пластиліну «1 Вересня» - відсутність неприємного запаху, що підтверджує максимально безпечний склад без петролатуму.  Тому такий пластилін можна використовувати для дітей від 2 років, допомагаючи їм з комфортом займатися цікавою і корисною грою.

 Нехай досвід вашої дитини в іграх з пластиліном буде тільки позитивним!

 

  • Nov 20, 2019
  • Comments: 0
Comments: 0

No comments

Leave a Reply

Your email address cannot be published. Required fields are marked*