media

10 важливих порад щодо вибору рюкзака першокласнику:

 1. Шкільний рюкзак не повинен бути ширше спини дитини.  При виборі рюкзака першокласнику простежте, щоб він доходив дитині до талії, максимум був на 5 сантиметрів нижче.

 2. Вага наповненого рюкзака не повинна перевищувати 10-15% від ваги вашого школяра.  Без шкоди для здоров'я діти 6-9 років можуть нести рюкзак вагою не більше 2-3 кілограмів.  Тобто, порожній ранець повинен важити не більше 500-800 г.

 3. У "правильного" шкільного рюкзака є ортопедична задня стінка зі щільними вставками, широкими лямками та ергономічною спинкою.

 4. Якщо зріст дитини до 120 см, рекомендують купувати горизонтальний рюкзак.  Якщо вище 130 см - вертикальний рюкзак буде правильним вибором для першокласника.

 5. Ремінці та лямки шкільного рюкзака повинні бути регульованими, щоб у дитини була можливість підлаштувати їх під свій зріст і одяг.  Лямки повинні бути міцними, широкими і м'якими, щоб не врізатися в плечі.  Ширина лямок - не менш 4 сантиметрів.

 6. Важливо пам'ятати, що шкільний рюкзак або ранець, який вирішили купити першокласнику, повинен добре тримати форму і не деформуватися при складанні в нього шкільного приладдя.  Перевірте, у такого рюкзака повинно бути тверде дно.

 7. Дуже добре, якщо у рюкзака, який ви хочете купити в перший клас, будуть додаткові зовнішні і внутрішні кишені.  Вони допоможуть дитині зручно розмістити, а потім і знайти, безліч необхідних речей.  Наприклад, мобільний телефон, пенал з канцелярським приладдям, пляшку з водою або ланч-бокс.

 8. Тканина шкільного ранця має бути міцною і водовідштовхувальною, тому що діти люблять бігати під дощем і по калюжах, а шкільне приладдя повинно залишатися сухим і непошкодженим.

 9. Спинка шкільного рюкзака для першокласника в ідеалі повинна бути зі вставкою з сітчастої вентильованої тканини.

 10. Також при виборі рюкзака в школу для першокласника зверніть увагу на наявність світловідбивальних елементів, які забезпечать видимість дитини в темні години доби або в негоду.

 

 Всім цим правилам відповідають рюкзаки від українського бренду "1 Вересня".  Міцний матеріал, ортопедична спинка, укріплене дно і лямки, які дозволяють рівномірно розподіляти навантаження на спину першокласника, а також багато різних деталей (кишені для дрібниць, силіконова ручка, ніжки на дні рюкзака, різноманітні малюнки і фасони) роблять ці рюкзаки правильним вибором.

 До речі, бренд вже більше восьми років співпрацює з компанією Disney, тому саме у ТМ "1 Вересня" варто шукати ліцензійні рюкзаки з улюбленими диснеївськими героями, наприклад, з мультфільмів "Тачки" або "Холодне Серце".

 Потренуйтеся з вашим першокласником складати в його новий шкільний рюкзак зошити і книги, відкривати і закривати блискавки або відділи на кнопках.  Приміряти його краще наповненим, щоб майбутній школяр міг оцінити всі зручності своєї нової речі.

 Сподіваємося, наші поради, як вибрати рюкзак до школи першокласнику, стануть корисними для вас і ви придбаєте відмінний головний шкільний аксесуар вашій дитині в перший клас.

 

  • Jul 10, 2019
  • Comments: 0
Comments: 0

No comments

Leave a Reply

Your email address cannot be published. Required fields are marked*