media

Як зацікавити дитину англійською

Починається черговий навчальний рік, до вже знайомих поступово додадуться нові предмети. Багато батьків заздалегідь починають цікавитися інформацією, як зацікавити дитину англійською? Ця мова застосовується практично по всьому світу, і його корисність незаперечна. Але, інформацію проблематично донести до маленьких дітей. Корисність мови вони починають розуміти занадто пізно, приблизно в випускних класах.

Не варто впадати у відчай, є спеціальні методики, які дозволять залучити дитину до нових знань. Стаття розповість, як зацікавити дітей англійською так, щоб він самостійно прагнув дізнатися якомога більше. І на практиці відчув, як здорово, що він знає такий інтернаціональний спосіб спілкування з усім світом.

Найпоширеніші помилки в мотивуванні

  1. Якщо дитині спочатку не сподобався вчитель або предмет, змінити думку буде досить складно. Це можуть бути як об'єктивні, так і недовірливі причини. Як зацікавити дітей англійською мовою, якщо він його не розуміє? Спробувати донести інформацію про те, що зі знанням мови для нього відкриються куди більші перспективи. Наприклад, що наступного літа, коли ви поїдете відпочивати, можна буде спілкуватися в іншій країні не за допомогою перекладача з мобільного додатку, а безпосередньо.
  2. Неправильна мета, ще один яскравий приклад неправильної мотивації. Діти не завжди розуміють райдужні перспективи вивчення англійської, які повинні відбутися в глибокому для них майбутньому. Покажіть переваги тут і зараз. Можна буде легко читати етикетки іноземних товарів. Перекладати написи на футболках знайомих. Вже завтра легко перевести текст пісні, в той час, як однолітки не зрозуміють і половини слів. Через час, питання, як зацікавити дитину англійською мовою відпаде сам собою.
  3. Ні в якому разі не варто залякувати дитину. У нього з'явиться стійкий психологічний блок на вивчення всіх іноземних мов, не тільки англійської. І тоді, щоб його виправити буде потрібно робота професійного дитячого психолога. Як зацікавити дитину вчити англійську в цьому випадку? Заохочувати його хорошими і мотивуючими фразами.
  4. Дуже погано, коли батьки не беруть слів дівчинки або хлопчика, і продовжують наполягати на своєму рішенні, вивчати далі англійська мова. Щоб ви в цьому випадку не робили, нічого допомагати не буде. Як зацікавити англійську дитину в цьому випадку? Для початку необхідно буде змінити себе, і своє ставлення до сина чи доньки. Причина, швидше за все, комплексна, і для її вирішення доведеться пройти кілька кроків описаних вище. Пам'ятайте, що якщо ви хочете досягти позитивного результату, необхідно терпіння, наполегливість і правильна мотивація у вигляді перспектив, реальних можливостей тут і зараз, і заохочення у вигляді приємних слів.
  5. Ні в якому разі не можна порівнювати свого хлопчика або дівчинку з більш успішним однокласником. Двох однакових дітей просто не буває. Кожен розвивається в своєму темпі. Якщо копати глибше, завжди буде хтось краще нас або гірше. Порівняння не завжди йде на користь.

Найкраще концентруватися на власних результатах досягнення. Помічати прогрес, який неминуче буде проявлятися, якщо вивчати англійську мову без тривалих перерв. Тільки мотивація на себе дасть позитивний результат.

Тепер ви точно знаєте, як мотивувати дитину на вивчення англійської мови, щоб в майбутньому вона була успішною і щасливою людиною. Всі батьки мріють, щоб їхні діти жили краще, ніж вони самі. Для цього не обов'язково псувати їм життя неправильними методами мотивації вивчення англійської мови.

 

  • Sep 03, 2019
  • Comments: 0
Comments: 0

No comments

Leave a Reply

Your email address cannot be published. Required fields are marked*