media

Як підвищити успішність в школі?

Відразу хочемо розчарувати половину батьків, не існує чарівного способу або методики, яка перетворює низькі оцінки у високі бали за короткий проміжок часу. Для цього буде потрібно старанно працювати разом з дітьми. Якщо вас цікавить питання, як підвищити успішність в школі, значить, ваша дівчинка або хлопчик вже деякий час у щоденнику приносять не ті оцінки, на які розраховують тато і мама.

В цьому немає нічого трагічного, так як час на виправлення ситуації є. Необхідно тільки докласти зусиль, щоб успішність в школі прийшла в норму. Від цього є і один позитивний момент. Підвищуючи успішність, дитина звикає вчитися в насиченому режимі. І коли успішність стабілізується, всі майбутні уроки будуть йому здаватися менш складними як в психологічному, так і в освітньому плані.

Основні кроки до успіху

Як підвищити успішність дитини найпростішими методами? Досить просто бути уважною дитиною. Згодні, схоже на прописну істину, але це так і є. Якщо не відволікатися на сторонні думки, на листування з однокласниками і захований за книжкою смартфон, то необхідності в інших хитрощах зовсім не буде. Інформації, яку дає вчитель більш ніж достатньо, щоб бути відмінником. Необхідно тільки запам'ятовувати її, і не відволікатися по сторонах. Для ігор ще буде достатньо часу.

Навчіть дитину записувати найважливіші моменти. Одночасне запам'ятовування усно і письмові записи роблять більш міцні нейронні зв'язки в мозку. Якщо в процесі уроку виникають питання, навчіть дитину піднімати руку, і своєчасно їх задавати. Вчителі тільки раді, коли діти проявляють таку активність на уроках, і зацікавлені предметом навчання. Пишіть від руки відповідь, це допомагає не тільки розвивати дрібну моторику, але й реально допомагає запам'ятовувати великі масиви нової інформації і підвищити успішність дитини.

Підвищити успішність можна і потрібно повторенням. Виконуйте домашні завдання осмислено. Так, щоб всі незрозумілі моменти були зрозумілі і прийняті свідомістю. Багато школярів знають цей ефект, коли будь-яке завдання з математики стає простим, якщо зрозумілий принцип її вирішення. Як підвищити успішність дитини в школі? Стежити за тим, щоб йому було зрозуміло все, що він вивчає. Тільки так можна досягти високого результату в будь-якому навчанні.

Додаткові свої власні заняття теж не будуть зайвими для дитини. Особливо, якщо вони пов'язані з майбутньою обраною професією. Для прикладу, як поліпшити успішність дитини в школі з англійської мови. Для цього необхідно слухати пісні, і дивитися фільми в оригінальній озвучці. Без допомоги перекладача. По можливості спілкуватися з носієм мови і читати оригінальну літературу.

Додаткові можливості

Жоден мозок не в змозі працювати нескінченно довго. Саме з цієї причини в школі є перерви для дітей. Навчіть дитину правильно ними користуватися. Не намагатися хаотично вивчити заздалегідь заданий на завтра урок, в поспіху доробляти завдання, яку пропустив вдома. А постаратися забути про уроки на 10-15 хвилин. Цього буде більш ніж достатньо, щоб мозок розслабився і підготувався до отримання нової порції зовсім іншої інформації. Своєчасний відпочинок допомагає підвищити успішність дитини краще, ніж це робить невпинна навчання.

Постарайтеся знайти свій власний шлях у навчанні. Це дуже важливо, адже серед нас є як жайворонки, так і сови. Для одних простіше вчитися вранці, а для інших ввечері. Тепер ви точно знаєте, як підвищити успішність в школі дитині. Так, щоб він не втомлювався від школи, і завжди приносив тільки високі оцінки з усіх предметів.

 

  • Sep 03, 2019
  • Comments: 0
Comments: 0

No comments

Leave a Reply

Your email address cannot be published. Required fields are marked*