media

Як вибрати ранець для школяра (3000)

Ваш хлопчик чи дівчинка зовсім скоро підуть в перший клас? Не знаєте, з чого варто починати збори в школу. Професіонали рекомендують, перед тим як купувати канцелярське приладдя, спочатку вибрати шкільний ранець. Саме він буде самим основним аксесуаром. І від нього залежатиме, чи буде дитина ходити в школу за своїм бажанням, або примусово.

Як правильно вибрати шкільний ранець, щоб він в першу чергу був корисним? Таким питанням задаються всі люблячі батьки. Для цієї мети необхідно не тільки вибрати забарвлення і розмір ранця, але і звернути увагу на інші його складові. Ця стаття покаже, як на практиці правильно вибрати аксесуар, і не переплачувати за нього великі гроші.

Звертаємо увагу на наступні факти

Якісний ранець, це не тільки жорсткий каркас виробу, але і грамотно продумана система підвіски. Саме вона відповідає за те, чи зручно щодня дитині переносити знання в школу, і нести їх назад. Ортопедична спинка, це не тільки кілька правильно розташованих м'яких подушок на спині, але і продумана вентиляція.

Така спинка, це внесок у майбутнє здоров'я дитини. Не варто економити на цьому, і купувати ранець без ортопедичного ефекту. Він може в майбутньому спровокувати розвиток сколіозу. Виправити його потім буде дуже складно, дорого і займе багато часу.

Вага і розміри виробу

Логічно, що обраний ранець не повинен бути величезним як туристичний рюкзак для експедиції. Оптимальний обсяг для перших 4 класів варіюється від 9 до 12 літрів. Як вибрати ранець для школяра за вагою? Якщо він з ортопедичною спинкою, то вага буде в межах 750-950 грам. Допускається підвищення ваги до 1 кілограма. Більш легкі конструкції говорять про те, що перед вами недостатньо якісна модель. Важкі – виробник застосовує матеріали застарілої технології.

Якщо надіти шкільний ранець, і відрегулювати положення лямок, то нижня частина буде лежати на попереку, а верхня не виступати за лінію плеча. Ручка для перенесення в розрахунок не береться. Якщо всі умови дотримані, значить перед вами відмінний зразок, який можна нести до каси.

Важливо: кращі шкільні ранці від вітчизняних виробників мають ще й доступну вартість. Так як виробляються всередині країни. Більш того, металеві бігунки і подвійні шви роблять його особливо міцним.

Текстильні матеріали та фурнітура

Як вибрати шкільний ранець за цим важливим параметрам. Сучасні текстильні матеріали мають більше переваг, ніж натуральні. Вони абсолютно не пропускають вологу, прекрасно чинять опір стиранню і мають прекрасний зовнішній вигляд. Додаткові світловідбиваючі елементи допомагають убезпечити школяра в темний час доби.

Якісний ранець повинен бути прошитий тільки подвійними швами товстою синтетичною ниткою. Краще вибрати ранець для школяра з моделей з додатковими кишенями. Так, школяреві буде простіше розподілити всі свої приналежності. Швидко їх знаходити і не губитися в єдиному великому відділенні.

Повторимося, блискавки обов'язково повинні бути тільки з металевими бігунками. Пластик фізично не витримає навантаження. А в зимовий період він має властивість тріскатися і ламатися.

Тепер ви точно знаєте, як вибрати ранець для школи своїми силами. Для цього не обов'язково докладати занадто багато зусиль. Необхідно тільки дотримуватися вище написаних рекомендацій. Єдине що хочеться додати, ранець з жорстким каркасом відмінне рішення для молодших класів. Нехай обраний ранець прослужить всі 4 роки повсякденної експлуатації.

 

  • Sep 03, 2019
  • Comments: 0
Comments: 0

No comments

Leave a Reply

Your email address cannot be published. Required fields are marked*