media
media
media
media
media

Сучасні батьки переймаються за своїх дітей, які проводять багато часу за комп'ютером. Батьки згадують своє власне дитинство з іграми у дворі, читанням книг і телепрограмою, в якій мультфільми доводилося відзначати заздалегідь. Нинішні діти мають доступ до електронних розваг без обмежень. І здається, ідей, чим зайнятися, крім ігор на планшеті, у них немає. ТМ "1 Вересня" ділиться ідеями.
1. Будівництво
Діти люблять будувати. Міста з Лего, будинки і замки з піску, курені із прутів, нори з подушок. Заохочуйте їх. Така діяльність розвиває просторову уяву і координацію.
2. Загадки, змагання, стратегії
Якщо батьківська мета - розвинути в дитині спортивний азарт і при цьому навчити здорової конкуренції, немає нічого кращого, ніж запропонувати дітям настільні ігри з елементами загадок: тут стратегії можна розвивати краще, ніж на комп'ютері.
3. Рахунок і записи
Доміно - відмінний спосіб попрактикуватися в рахунку в ході гри. Ерудит, п'ятнашки, скрабл - всі ці ігри допомагають освоїти рахунок і записи.
4. Ігри на розвиток дрібної моторики
Згадайте казку про Попелюшку і запропонуйте дитині розібрати складені в одну миску горох, квасолю і сочевицю. Манку, мабуть, можете не додавати.
5. Розвиток уваги
Увагу допоможуть розвинути різні ігри на повторення. Наприклад, «Мавпочки»: діти повторюють за батьками рухи і копіюють вираз обличчя. Гра викликає незмінне захоплення у дітей майже будь-якого віку: коли ще батько стане так самозабутньо кривлятися ?!
6. Дворові ігри
Батькам пора перестати журитися над тим, що діти мало і погано грають з однолітками у дворі. Пора перейти до активних дій: згадайте про «Козаків-розбійників», «Вишибалу» і «Класики» і розкажіть вже дітям правила гри.
7. Мозаїка
Пазли, кубики та все інше, що допомагає освоювати поняття частини і цілого. Не відмовляйтеся від цих ігор теж.
8. Малювання крейдою
Якщо на вулиці не зима, дайте дитині коробку крейди, асфальт в безпечному місці і свободу самовираження. Взимку запропонуйте те ж саме в приміщенні з дошкою для малювання.
9. Театр
Домашні театральні постановки та вистави. Один з варіантів прекрасно провести час зі своїми дітьми.
10. Домашні квести
У квартирі, на дачі, в дитячому садку чи школі спробуйте влаштувати пошук скарбів або подарунків.
Не нудьгуйте! :)

Comments: 0

No comments

Leave a Reply

Your email address cannot be published. Required fields are marked*